Почетна / Блог / Са нама на путу #douspeha / Милош и Анђела – бирају свој пут

Милош и Анђела – бирају свој пут

Позитивна атмосфера која подстиче пријатељство, рад у тиму који међусобно сарађује, подржава, подучава и мотивише, то је, како кажу колеге, НИС-ова пословна филозофија. Због ње младићи и девојке, који су на позицијама касира и точиоца на НИС Петрол и Гаспром бензинским станицама, одлучују да остану у компанији.

Потрудили смо се да прикажемо како је бити део НИС-а и шта нашим колегама највише значи у свакодневном раду. Милош Јанковић, који ради на позицији точиоца, и Анђела Аврамовић, која је запослена на позицији касирке, поделили су своје утиске са нама.

Miloš i Anđela – biraju svoj put

Милош је у компанији од 2019. године и истиче да је управо тим један од разлога због којих и данас ради на НИС Петрол бензинској станици.

Више нас је млађих у екипи, али имамо и старије колеге које нам преносе своја знања, саветују, помогну кад год затреба. Ниједан дан или ноћ нису исти. Посао је узбудљив, а на нашој бензинској станици, у зависности од потребе посла радим или као касир, или као точилац горива.

каже Милош

Захваљујући доброј организацији и правом тиму, сменски рад се тако дели да колеге имају времена за друге обавезе, породицу и пријатеље. Када запослени може лепо да распореди своје време, своје задовољство доноси на посао и задовољан одлази на крају смене.

Мени је битно да радим у стабилној компанији, јер се ту осећам сигурно. Осим тога, моја компанија има нешто што многе друге немају. Много знакова пажње и разумевања, због којих се НИС-ови запослени осећају поштовано. Рецимо, ја обожавам спорт, а нарочито фудбал. Због тога се и много радујем спортским играма које компанија организује сваке године, као и догађајима и излетима... Још немам своју породицу, али колеге које су се оствариле као родитељи имају новчану подршку од фирме за сваког новог члана.

каже Анђела

Поред бесплатних спортско-рекреативних активности и боравка у бањама и планинским центрима у Србији, нашим колегама који су родитељи додељујемо и новогодишње пакетиће (ваучере) за децу и друге бенефите за све запослене.

На нашој бензинској станици посао није само точење горива. Милош истиче добру зараду и прилику за напредовање. Како лети долазе нове колеге, рад постаје још динамичнији уз разнолике сусрете са странцима и локалцима. Радећи на овој позицији, Милош се срео и са познатим лицима којима се диви. Са посебим узбуђењем истиче пријатељски однос са фудбалском легендом Игором Дуљајем, који често посећује станицу.

Поред тога што је одговоран, овај посао је и забаван. Сви пролазе петодневну обуку, а један радни дан се састоји од лепих тренутака испуњеним шалом, као и изазовима који се не заборављају.

Више пута сам се затекао на послу када се на ауто-путу догоди саобраћајна незгода па смо први који притекнемо у помоћ. Ко никада није радио на бензинској станици, вероватно нема представу колико је то жив и активан посао у ком и не приметиш да је радни дан завршен.

каже Милош

Као и Милош, и Анђела сведочи да је у НИС-у одговорност важна, као и дружење.

Када радите у НИС-у, ви знате да сте у великој кући и да сте одговорни за оно што вам је поверено, али то значи и да има дружења, приче, смеха и добре енергије. Све је то део овог посла и то га чини лепим. Увек се радујем кад ујутру дођем мало раније, јер ћу прво попити кафу са колегама. Искусније колеге нам увек радо помогну, посаветују и подуче новим вештинама. Волим што се код нас на послу зна ред у свему,

каже Анђела

На бензинској станици у Новом Миријеву Анђела Аврамовић ради на позицији касирке. Са 19 година, након завршене Средње хемијске школе, прво запослење је пронашла код нас.

Радим на каси и обављам све што се тиче пријема робе, продаје, пописа, а искрено баш се радујем свакој ситуацији када могу да помогнем колегама точиоцима напољу. Заправо, пре него што смо почели да радимо на станици, прошли смо обуку која је била баш добра. Све нам је објашњено на једном месту – у посебној просторији је направљена мини верзија пумпе па смо једни другима глумили купце и продавце, пролазили кроз разне ситуације. Након тог тренинга, обучени смо за обе позиције и можемо да ускочимо где смо најпотребнији.

сведочи Анђела

Обука их је припремила за све – рад на каси, точење горива, и међусобну подршку. Систем смена у ком се ради 15 дана, а 15 дана је слободно, омогућава прилагођавање приватним обавезама.

ако нам Анђела преноси, од самог старта у компанији НИС представљена је могућност за усавршавање и напредак, са бонусима, плаћеним прековременим радом и разним погодностима попут спортских игара, поклона за 8. март и новогодишњих прослава.

На бензинској станици, Анђела не заборавља моћ лепе речи. Млада и ведра, труди се да унесе радост и осмех у свакодневицу потрошача. Ужива у разноликости судбина и прича, што чини њен посао изузетно занимљивим.

– Рад са људима, додир са толико различитих судбина, толико другачијих прича, управо је оно најзанимљивије у овом послу.

Анђела је одабрала свој пут и планира да остане, инспиришући и друге да се пријаве за посао, јер НИС подржава све генерације.

Саветовала бих младе, своје вршњаке, али и оне старије да се пријаве за посао, да пробају и виде да ли им се допада рад на бензинској станици. Верујем да хоће, јер је НИС компанија која има разумевања за све генерације и подржава их на разне начине.

поручује Анђела

Бирај и ти свој пут и постани део НИС-а!

Пријави се већ данас кликом ОВДЕ.

Share: